Jeesus elää – usko huvikses! Tällainen lause on ilmestynyt äskettäin katukuvaan. Kyllä, se kertoo Naantalin luterilaisen seurakunnan järjestämästä tilaisuuksien sarjasta. Ensimmäiset tilaisuudet järjestetään  lokakuun  ensimmäisenä viikonloppuna ja jatkoa seuraa noin kuukauden välein ensivuoden huhtikuulle saakka. Kutsun sinut mukaan. Tervetuloa!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tällä missio-tapahtumien sarjalla tavoitellaan yhteyttä seurakuntalaisten kesken, myös niitten, jotka nyt kokevat Naantalin seurakunnan itselleen vieraaksi ja etäiseksi. Seurakunta muodostuu meistä ihmisistä ja mitä paremmin tunnistamme itsemme osana yhteisöä sitä laadukkaampaa elämämme on. Myös seurakunnan merkitys meille voi näin kasvaa.

 

Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä Kansan Raamattuseuran kanssa ja sieltä tärkeimpänä yhdyshenkilönä toimii meille naantalilaisille tuttu Seppo Niemeläinen. Mallia olemme ottaneet vastaavista tapahtumista, joita on järjestetty eri puolilla Suomea, mm. Jyväskylässä ja Espoon Leppävaarassa. Oma missiomme on kuitenkin hyvin naantalilainen ja suurelta osin seurakunnan omien työtekijöiden ja vapaaehtoisten toteuttama.

 

Missiota suunnitellessa meillä oli myös ajatus siitä, että voisimme näin rakentaa yhteyttä naapuriseurakuntien välillä. Mission ajankohta valittiin siten, että se toisaalta tapahtuu Raisiossa pidettyjen Sanan suvipäivien jälkimaininkina ja toisaalta voisi helpottaa käynnissä olevaa seurakuntien rakennemuutosta, Merimaskun, Rymättylän ja Naantalin seurakuntien yhdistymistä.

 

Pari viikkoa sitten elokuun puolivälissä Suomen ev.lut. kirkon kirkkohallitus teki viimein päätöksen seurakuntiemme yhdistymisen muodosta. Kaikkien yllätykseksi kirkkohallitus ei hyväksynytkään Merimaskun ja Rymättylän seurakuntien liittämistä Naantalin seurakuntaan. Yllätys oli suuri sen tähden, että lähes kaikki päätöstä valmistaneet tahot Rymättylän seurakuntaa lukuun ottamatta olivat yhden seurakunnan ajatuksen kannalla.

 

Tehty päätös merkitsee sitä, että uuden Naantalin alueelle muodostetaan kolmen seurakunnan seurakuntayhtymä. Vielä emme tiedä sen yksityiskohtia, mutta se tarkoittaa vähintään yhteistä talouden pitoa yhtymän seurakuntien kesken. Hallinnon kannalta kyseessä olevien seurakuntien päätöksentekojärjestelmät muuttuvat melko paljon mutta itse toiminnan ei sinänsä tarvitse muuttua. Tulevat kuukaudet näyttävät minkälaista yhteistyötä tehty ratkaisu seurakuntien kesken tuo.  

 

Jyrki Rautiainen

kirkkoherra